Senaste inläggen

ANNONS
ANNONS
Av gunnel Norée Jonsson - 20 augusti 2010 13:25

Sigge växer otroligt fort..och vilka stora tassar han har fått, som han snubblar på ibland.

Han blir fruktansvärt glad, när vi får besök och kastar sig över deras byxben, där han lekfullt hänger med ett stadigt tag. Händer är också åtråvärda att sikta in sig på. Alla tycker att han är så bedårande söt, tills dom inser att han är överdrivet och påträngande lekfull. Då gäller det att hitta alla de omkringströdda leksakerna i stället och erbjuda dom. Det KAN funka.

Barnbarnen är jätteduktiga. Sigge är nästan lika stor som dom nu. "vänd ryggen till!" säger vi och det gör dom. Sigge tycker dom är tråkiga och återkommer hela tiden hoppar på dom. Det blir jobbigt. Nu leker vi och försöker göra honom lite trött innan de kommer. Man vill ju inte att barnen skall bli rädda för honom. Sigge får lära sig att hälsa "hänsynsfullt" med hjälp av matte och barnens kloka föräldrar. Det är mycket man skall lära sig som valp!     

Av gunnel Norée Jonsson - 16 augusti 2010 17:09

Sigge har varit med om sina första fyrverkerier!

Han låg och sov så fridfullt vid mina fötter härom kvällen. Plötsligt, och helt oväntat, kom det en enorm knall som följdes av flera och det sprakande ljudet som ackompanjerar blixtarna. Sigge for upp och stod i givakt tätt intill mig. Jag är ganska blacé nuförtiden, när det gäller fyrverkeri. Visst är det tjusigt med alla färger och mönster, men nu är det så mycket att det tjusiga inte uppväger lidandet för alla djur och inte minst miljöförstörelsen. Är det verkligen värt det?

Jag låtsades i alla fall som ingenting och satt lugnt kvar i fåtöljen. Då la sig Sigge ner efter en stund och somnade om. 

Av gunnel Norée Jonsson - 13 augusti 2010 14:11

 
Av gunnel Norée Jonsson - 13 augusti 2010 13:35

Tänkte att jag skulle blogga så flitigt, men ack nej. Att ha en liten valp är ett heltidsjobb. De första 2 veckorna stirrade vi på honom hela tiden.

 När det är soligt och fint väder är han rumsren. Vi blev mycket imponerade. Så kom regnet. Då kom Sigge på, att mattorna var helt OK att kissa på och det gjorde han, så fort vi vände ryggen till. Nu skiner solen igen och han har inte kissat inne en enda gång på 2 dagar!! Är det en tillfällighet eller.....

Vi har gått ut på små promenader runt kvarteret, med koppel. Det krävs viss övertalning att gå ut genom grinden och sedan får man locka och pocka varannan meter ända tills vi har gått runt och vägen går hemåt igen. Då skuttar han villigt och glatt som en liten kalv.

Just nu är han runt mina ben hela tiden och ligger nära nära om han inte ligger i knät. Jag älskar att ha honom i knät och då kan man ju undra varför jag köper en Golden Retriever som skall väga ca.30 kg. Jo, av erfarenhet vet jag, att med lite god vilja från både matte och hund går det också bra!

Av gunnel Norée Jonsson - 31 juli 2010 11:21

Vi har äntligen fått hem vår lilla golden retrievervalp!

Han är så sööt! Det är bara 5 dagar sedan han kom till oss, men han är redan hemmastadd och riktigt busig. Tuggar på ALLT förstås. Fransarna på min plaid är mycket roligare än fransarna på hans leksak. Man får ha tålamod, (som det står i visan).

 

Vi har haft besök av 2 kompisar, till Sigges stora glädje. Tollaren Dino 5 mån. och chowchow Stina 4 mån.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ clarissa med Blogkeen
Följ clarissa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se